Spletno nasilje - Recite NE: Dan varne rabe interneta

6. februarja obeležujemo dan varne rabe interneta, ki letos postavlja v ospredje problem spletnega nasilja med otroki in mladostniki. V dobi, ko je internet nepogrešljiv del našega vsakdana, se moramo zavedati nevarnosti, ki prežijo na spletu in aktivno prispevati k ustvarjanju varnega spletnega okolja.

Spletno nasilje je najbolj prisotno pri otrocih in mladostnikih

Pod spletno nasilje štejemo vse oblike nasilja, ki se dogajajo preko spleta. Pri tem lahko govorimo o:

  • nadlegovanju,
  • žaljenju,
  • širjenju lažnih informacij,
  • razne grožnje in še mnogo drugih reči.

Spletno nasilje se lahko zgodi prav vsakemu, še posebej pa prevladuje pri otrocih in mladostnikih. 

Spletno nasilje je najbolj pogosto med mladimi.

Kam po pomoč?

V primeru spletnega nasilja, je pomembno, da smo slišani ter se lahko obrnemo po pomoč na tiste ljudi in organizacije, ki jim lahko zaupamo. Spodaj smo navedli priporočila, ki so na voljo za brezplačno pomoč:

Safe.si – točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje.
TOM Telefon – brezplačna telefonska številka 116 123 za otroke in mladostnike
Spletno okoprijava posnetkov spolnih zlorab otrok.
Varni na internetunasveti za varnost na internetu.
Logout – pomoč pri odvisnosti od interneta.
Zavod Missszavod za varstvene in mladinske programe, namenjene otrokom, mladostnikom in staršem.
SI - Certnacionalni odzivni center za kibernetsko varnost
TRACeD – izobraževalno okolje, ki nudi nasvete in pomoč v primeru spletnega nasilja.

TV oddaje in spletne vsebine

TV Slovenija je za namen ozaveščanja o digitalni varnosti pripravila veliko vsebin za otroke, mladostnike in tudi starše, ki so jih meseca februarja prikazovali preko televizijskih, radijskih in spletnih vsebin. Prav tako na svoji spletni strani ponujajo različne vsebine za starše in mentorje.

Izobraževalne vsebine in brezplačne aktivnosti pa najdemo tudi na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki se vsakodnevno srečuje s spletnim nasiljem med otroci in mladostniki. Tukaj dodajamo še njihov priročnik za starše, ki ponuja ključne nasvete za varno uporabo interneta vaših najmlajših.

Različne oblike spletnega nasilja

Spletno nasilje zajema raznolike oblike, ki se lahko pojavijo na spletu. Nekatere pogoste oblike vključujejo:

a. Nadlegovanje in žaljenje

Ena najpogostejših oblik spletnega nasilja je nadlegovanje in žaljenje preko družbenih omrežij, klepetalnic ali drugih spletnih platform. Anonimnost omogoča posameznikom, da izražajo sovraštvo in žalitve, kar lahko resno vpliva na psihološko dobrobit žrtev.

b. Širjenje lažnih informacij

Splet je odprt prostor za deljenje informacij, vendar se včasih uporablja za širjenje lažnih informacij o posameznikih ali skupinah. To lahko povzroči škodo v osebnem in profesionalnem življenju žrtev ter vpliva na njihov ugled.

c. Grožnje in izsiljevanje

Spletno nasilje vključuje tudi grožnje in izsiljevanje, kjer posamezniki s pomočjo elektronskih sredstev grozijo ali izsiljujejo druge. To lahko ima hude posledice, še posebej, če so žrtve mladoletne osebe.

d. Spletno zalezovanje (cyberstalking)

Spletno zalezovanje se nanaša na obsesivno sledenje in nadlegovanje preko interneta. To vključuje neželeno pošiljanje sporočil, sledenje na družbenih omrežjih in neprijetno spremljanje spletnih dejavnosti.

e. Diskriminacija in sovražni govor

Na spletu se pogosto pojavlja diskriminacija in sovražni govor, ki temelji na različnih kriterijih, kot so rasa, spol, veroizpoved ali seksualna usmerjenost. To prispeva k ustvarjanju nevzdržnega okolja za posameznike in skupnosti.

Uporaba mobilnih telefonov je povečala količino spletnega nasilja

V zadnjih desetletjih so mobilni telefoni postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Z njimi smo vedno povezani s svetom, kar prinaša številne prednosti, a tudi nekaj resnih izzivov, med njimi tudi povečanje spletnega nasilja iz več razlogov:

  1. 1. Nenehna povezljivost in dosegljivost
    Mladostniki so preko svojih mobilnih telefonov ves čas povezani na družbena omrežja, klepetalnice in različne aplikacije, kar omogoča, da se spletno nasilje lahko dogaja 24 ur na dan, saj se nasilneži zavedajo, da lahko kadarkoli dosežejo svoje žrtve.
  2. 2. Anonimnost
    Nasilneži lahko ustvarjajo lažne profile ali uporabljajo aplikacije, ki jim omogočajo skrito identiteto, kar jim daje občutek, da lahko delujejo brez posledic. Anonimnost povečuje samozavest nasilnežev, saj verjamejo, da jih ne bo mogoče izslediti in kaznovati.
  3. 3. Spletno nasilje na družbenih omrežjih
    Žaljenje, nadlegovanje, širjenje lažnih informacij in drugi načini spletnega nasilja se pogosto odvijajo prav na družbenih omrežjih, ki so vedno dosegljiva preko mobilnih telefonov. Mladostniki so še posebej ranljivi, saj pogosto delijo svoje misli, občutke in osebne informacije, ki jih nasilneži lahko zlorabijo. Poleg tega pritiski, da so nenehno prisotni in aktivni na družbenih omrežjih, povečujejo tveganje za spletno nasilje.
  4. 4. Hitrost širjenja informacij
    Mobilni telefoni omogočajo hitro širjenje informacij, kar velja tudi za škodljive vsebine. Če mladostnik postane tarča spletnega nasilja, se lahko žalitve, laži ali neprimerne fotografije v trenutku razširijo med široko občinstvo. Ta hitrost širjenja povečuje psihološki pritisk na žrtve in otežuje obvladovanje posledic spletnega nasilja.
  5. 5. Pomanjkanje nadzora
    Mobilni telefoni omogočajo mladostnikom večjo zasebnost, kar pomeni, da starši in skrbniki težje nadzorujejo njihovo spletno dejavnost. Pomanjkanje nadzora lahko vodi do situacij, kjer se spletno nasilje dogaja dlje časa, preden odrasli sploh opazijo problem. Starši pogosto niso seznanjeni z vsemi aplikacijami in platformami, ki jih njihovi otroci uporabljajo, kar otežuje preprečevanje in obvladovanje spletnega nasilja.

Spletno nasilje lahko preprečimo

Pomembno je, da v primeru spletnega nasilja takoj pravilno ukrepamo. Zavedanje nevarnosti in poznavanje možnih oblik spletnega nasilja sta ključnega pomena za varno uporabo interneta in preprečevanje spletnih zlorab. Za dodatno zaščito pa se je potrebno izogibati deljenju občutljivih informacij na javnih mestih.

Če postanete žrtev spletnega nasilja ali pa ste samo priča le temu, nujno prijavite in blokirajte osebo ter se obrnite po pomoč k najbližjim ali strokovnim organizacijam.

Pomembno je, da otroke že v družinskem krogu izobražujemo o varni uporabi interneta.

Nasveti za mladostnike

Pomembno je, da mladostnike opremimo z znanjem in strategijami, ki jim bodo pomagale varno navigirati po spletu in se izogniti pastem spletnega nasilja. Tukaj je nekaj ključnih nasvetov:

Osebni podatki naj ostanejo zasebni: Mladostnike je treba poučiti o pomenu varovanja osebnih podatkov. Na spletu naj ne delijo svojih osebnih informacij, kot so naslov, telefonska številka, šola, ki jo obiskujejo, ali katerikoli drugi podatki, ki bi lahko razkrili njihovo identiteto ali lokacijo. Pomembno je tudi, da pazijo na to, komu zaupajo te podatke v zasebnih sporočilih.

Močna gesla in varnostne nastavitve: Spodbujajte mladostnike k uporabi močnih in unikatnih gesel za svoje spletne račune. Gesla naj vključujejo kombinacijo črk, številk in posebnih znakov ter naj ne bodo povezana z osebno prepoznavnimi podatki. Prav tako naj redno preverjajo in prilagajajo svoje varnostne nastavitve na družbenih omrežjih in drugih platformah, da omejijo dostop neznancev do svojih profilov.

Pozornost na spletno komunikacijo: Učite mladostnike, naj bodo previdni pri spletni komunikaciji. Naj se izogibajo klepetu z neznanci in ne sprejemajo prošnje za prijateljstvo ali sledilce od ljudi, ki jih osebno ne poznajo. Pomembno je, da zaupajo svojim instinktom – če se počutijo neprijetno ali ogroženo med spletnim pogovorom, naj takoj prekinejo komunikacijo in osebo blokirajo.

Razumevanje spletnega nasilja: Mladostniki naj se seznanijo z različnimi oblikami spletnega nasilja. Pomembno je, da prepoznajo te oblike nasilja in se zavedajo, da niso krivi, če postanejo žrtve. Znanje o tem, kako prepoznati spletno nasilje, jih bo pomagalo pravočasno ukrepati.

Ohranjanje dokazov: V primeru, da mladostnik doživi spletno nasilje, je pomembno, da ohrani dokaze. Posnetki zaslona, shranjena sporočila in druge oblike dokumentacije so lahko ključne pri prijavi nasilja ustreznim organom ali organizacijam, ki nudijo pomoč.

Iskanje pomoči in podpora: Poudarite pomen iskanja pomoči, če se soočijo s spletnim nasiljem. Mladostniki naj vedo, da se lahko obrnejo na starše, učitelje, svetovalce ali strokovne organizacije, ki jih bomo predstavili v nadaljevanju. Pomoč in podpora bližnjih je ključna pri premagovanju težav, povezanih s spletnim nasiljem.

Pozitivna spletna prisotnost: Spodbujajte mladostnike, naj ustvarjajo pozitivno spletno prisotnost. Naj uporabljajo splet za izmenjavo koristnih informacij, sodelovanje v konstruktivnih razpravah in širjenje pozitivnih sporočil. Pozitivna prisotnost na spletu lahko prispeva k zmanjšanju negativnih izkušenj in nasilja.

Zavedanje in uporaba teh nasvetov lahko mladostnikom močno pomagata pri ustvarjanju varnega spletnega okolja in zaščiti pred spletnim nasiljem. Varnost na spletu je skupna odgovornost, zato je izjemno pomembno, da mladostniki, starši in učitelji sodelujejo pri ozaveščanju in zaščiti pred spletnimi nevarnostmi.

Odgovorno in varno na internetu

Splet nas vsak dan postavlja pred številne izzive, ki jih moramo znati pravilno rešiti. Izobraževanje, ozaveščanje in podpora najbližjih so najpomembnejši za zagotavljanje varnosti in preprečevanje spletnega nasilja. Z odgovorno in varno rabo interneta lahko ustvarimo prijetno spletno okolje za vse nas.

Uporaba pametnih telefonov je še dodatno poslabšala varnost na internetu.

Tehnologija

Varnost na internetu: 9 korakov do večje varnosti otrok v digitalnem svetu

Splet je poln prevar, zlorab in drugega nasilja. Preverite nasvete, kako lahko zavarujete svoje najmlajše pred nevarnostmi interneta.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?