Klasik praznuje 14 let: Filmske zgodbe, ki združujejo generacije

Klasik že štirinajst let prinaša domačo filmsko dediščino v dnevne sobe gledalcev. Od svojih skromnih začetkov do danes, je Klasik postal pomemben del kulture in vir nepozabnih filmskih doživetij za različne generacije. Program ob svojem 14. rojstnem dnevu pripravlja poseben praznični vikend, ki ga bodo zaznamovale velike filmske uspešnice.

Od male ideje do priljubljenega kanala

Ljubezen do domače kinematografije, nostalgija in želja po ohranjanju filmskih zgodb so pripeljale do ustanovitve programa Klasik. Zasnovan leta 2010, je iz male ideje z domačo vsebino zrasel v priljubljen program, ki združuje občinstvo vseh starosti. Program namreč ni le prostor za ogled filmov, temveč prostor, kjer stare in nove generacije najdejo skupen jezik skozi film.

Klasik: Most med tradicijo in sodobnostjo

Klasik je nastal iz preproste ideje: ponuditi domače filmske klasike vsem ljubiteljem kinematografije. Njegova programska shema ponuja široko paleto žanrov – od komedij, dram, vesternov do številnih drugih filmov, ki gledalce vračajo v preteklost, hkrati pa jih učijo o kulturnih in zgodovinskih mejnikih.

Za mnoge gledalce je Klasik postal nekaj več kot le televizijski program – postal je prostor, kjer se spomini prepletajo z novimi odkritji, kjer se stare generacije povezujejo z mlajšimi in kjer so filmi most med preteklostjo in sedanjostjo.

Praznični filmski vikend: Pridružite se rojstnodnevni zabavi

Ob praznovanju 14. rojstnega dne Klasik vabi vse svoje gledalce na filmsko rojstnodnevno zabavo, ki bo potekala 26. in 27. oktobra. Praznični vikend bo postregel z vrsto nepozabnih filmskih zgodb, ki bodo navdušile tako ljubitelje dram kot komedij.

Vabljeni na filmsko rojstnodnevno zabavo, ki bo potekala 26. in 27. oktobra.

Sobota, 26. oktober

Praznični vikend se bo pričel v soboto ob 18.30 s slovito ekranizacijo novele Breza, ki jo je režiral Ante Babaja. Čeprav gre za tragično ljubezensko zgodbo, pa se bo vzdušje kmalu spremenilo, saj že takoj po Brezi sledita Dragan Nikolić in Nikola Đuričko kot Glavonja in Kalauz v akcijski komediji Rop Tretjega rajha. 

Med filmskimi gosti bo tudi neverjetna družina Topalović, znana iz filma Maratonci tečejo častni krog ki bo s pričetkom ob 21.50 dokazala, da pogrebni posel nikakor ni dolgočasen. Za piko na i sobotnemu večeru bo poskrbel film Sod smodnika, ki bo s svojo divjo atmosfero dvignil temperaturo. Noč se bo zaključila s komedijo Seks - strankarski sovražnik št. 1, ki bo prinesla še nekaj vročih trenutkov.

Nedelja, 27. oktober

Nedeljsko dopoldne je namenjeno počitku, a popoldan bo filmsko praznovanje ponovno oživelo. Ob 17:45 bo predvajan film Oče na službeni poti, ki ga je režiral Malik Malkoč. Ta zgodba bo ponudila vpogled v čustvene pretrese in politično ozadje bivše Jugoslavije.

Ljubitelji nostalgije boste prišli na vrsto ob 20.00, ko bo na sporedu film Varljivo poletje 1968, kjer bo Slavko Štimac osvežil spomine na ljubezenske zgodbe iz časov revolucije.

Za navdušence potovalnih dogodivščin bodo poskrbeli Bata Živojinović, Ivo Gregurević in Ivica Vidović s filmi Pes, ki je ljubil vlake in Ko mrtvi zapojejo. Potovanja so lahko naporna, zato bo noč zaključena z akcijsko komedijo 7SEX7, ki bo poskrbela za malce sprostitve.

Pridružite se praznovanju

Naj bo ta praznični vikend prava filmska dogodivščina, polna nostalgije, smeha in nepozabnih trenutkov. Klasik je program, ki nas opominja, da filmi niso le zabava, temveč tudi potovanje skozi čas in kulturo, ki jo je vredno ohranjati in deliti z drugimi.

S kančkom drame, smeha in nekaj porednih scen bo rojstnodnevna zabava nekoliko posebna, a brez dvoma filmsko KLASI(K)čna! S programom Klasik lahko praznujete vsi naročniki shem M, L ter XL, v njihovih filmskih vsebinah pa lahko uživate tudi naročniki storitve T-2 TV pretočne televizije, v shemah Midi ter Maxi.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?